Baumit

Baumit | Csempevilág
A Baumit mögött 2, több, mint 110 éves múlttal rendelkező, családi tulajdonban lévő építőanyagipari konszern áll, a Schmid Ipari Holding és a Wietersdorfer csoport.
1988-ban -a korábbi két építőanyag termelő- együttműködési szerződést kötött azzal a céllal, hogy Baumit márkanév alatt Ausztria szerte felhasználóbarát, magas minőségi követelményeknek megfelelő márkatermékeket hozzanak forgalomba.
1993-ban a Stájer Bányaüzem megszerzése által sikerült Ausztria teljes területén képviseltetni magát. A Baumit jelenléte mára már az építészek körében is köztudott, így Ausztriában az egyik legismertebb építőanyag márkává fejlődött. Az széles termékskála révén a Baumit legalább egy termékével szinte minden épületnél képviseli magát. Ausztriában minden második falazott épületet Baumit termékekkel építettek. A partnerkapcsolatok ápolásával az építőipar a Baumitot Ausztria 1. számú “úttörőjévé” tette. Az egységes piaci megjelenés ellenére mindkét vállalat csoport máig önálló maradt.
Ennek az egyedülálló kooperációnak a mozgatóereje – a kezdetek óta mindkét tulajdonos jelenlegi hitvallásáig – a Baumit márka elterjesztése az osztrák határon túl.
A “vasfüggöny” lehullása és Ausztria az Európai Unióba történő belépése óta a Baumit előtt gyakorlatilag többé nincsenek határok. Az EU bővítése felgyorsítja az esélyeket és lehetőségeket ad arra, hogy a Baumit még biztosabb cég legyen. Napjainkban a Baumit nem kevesebb, mint 28 államban – Közép-, Dél- és Kelet-Európában – forgalmazó- és gyártóüzemeivel képviselteti magát a piacon.

A BAUMIT Kft. teljes mértékben elkötelezett abban, hogy
  • az általa gyártott termékek, illetve az általa nyújtott kereskedelmi szolgáltatások magas színvonalú minősége maradéktalanul feleljen meg a vevői elvárásoknak,
  • a munkavállalók biztonságos környezetben dolgozzanak, illetve minimálisra csökkenjen annak lehetősége, hogy munkavégzésük során az egészségüket és környezetüket károsodás érje,
  • magas minőségi színvonalat nyújt, ugyanakkor a termelést a környezet lehető legjobb védelme mellett végzi
  • a gyógyszer- és élelmiszeripari, valamint a takarmányozási célra előállított termékek biztonsága megfeleljen a Társaság élelmiszerláncban betöltött szerepének,
  • tevékenységei kapcsán teljesítsen minden jogszabályi, hatósági követelményt és minden érdekelt fél által kinyilvánított vagy elvárható igényt, arra való törekvéssel összhangban, hogy a szociális, a gazdasági és ökológiai követelmények és célkitűzések optimális arányban teljesüljenek.
A BAUMIT Kft. különös gondot fordít a termelési, illetve a kereskedelmi tevékenysége színvonalának állandó javítására, és ennek érdekében a munkatársainak minőséggel, munkahelyi egészségvédelemmel és biztonsággal, valamint az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos szemléletét, tudatosságát formálja, ismereteiket, képességeiket tervszerű képzések keretében továbbfejleszti.
Nemcsak egy építőanyag-gyártó, hanem egy olyan felelősséggel rendelkező vállalat is egyben, akinek feladata korszerű ismereteket közvetíteni, mind a szakmának, mind a fogyasztóknak, hogy épített környezetünk jobbá, szebbé és élhetőbbé válhasson.
Vallják, hogy a piacvezető pozíció felelősséget és elkötelezettséget jelent.

<<< vissza a márkákhoz