Hansgrohe

hansgrohe | csempevilág
Hans Grohe (1871-1955) a tehetséges fejlesztő 1899-ben a Berlin melletti Luckenwalde-ból a fekete-erdői kisvárosba, Schiltachba költözik. Két évvel később hátat fordít a takácsmesterségnek, és fémlemeznyomó kisipari üzemet nyit. De igazi eleme a víz, így Hans Grohe 1901-től merészen belevág az akkor még gyerekcipőben járó szaniteriparba. A privát otthoni fürdőszoba ugyanis még csak akkoriban kezdett divatba jönni. A lemezzuhanyokra specializálódott, és ezzel letette egy minden várakozáson felüli diadalmenet alapkövét. Hans Grohe háromemberes, kinzigtali kisüzeme a 20. században világcéggé fejlődött. Napjainkban pedig már meghatározó nemzetközi szerepet tölt be az innováció területén, és piacvezető a csaptelepek és zuhanyok területén. A saját fürdőszoba Németország lakosságának szélesebb rétegei számára egészen a 20. század közepéig luxus maradt. Hans Grohe számára a zuhany jelentette az elérhető alternatívát a fürdőkáddal szemben. A zuhany a kezdetektől fogva megtalálható a fémlemeznyomó üzem termékválasztékában. A következő években szenvedélyesen és nagy igyekezettel szenteli magát a zuhanyok továbbfejlesztésének. Ezzel bebizonyította, hogy jó volt a szimata – és a mai napig, jóval a Fekete-erdő határain túl is meghatározza a zuhanyozás kultúráját. 1928-tól Hans Grohe kézizuhanya kényelmes alternatívát jelentett az akkoriban elterjedt fejzuhannyal szemben. Hans Grohe zuhanyspecialistává és a német szaniteripar úttörőjévé válik. Iparművészete és formatervezése sok évtizedre stílusalkotó. A látnok még 82 évesen is feltalált valami jövőbe mutatót: a zuhanyrudat, amelyen a kézizuhany tetszőleges magasságban rögzíthető. Ez napjainkra megszokott szabvánnyá vált az egész világon – pedig 1953-ban még zseniális csínytevésnek számított a szaniteriparban.
1968-tól napjainkig a cégalapító legkisebb fia, Klaus Grohe áll az apai cég élén. Klaus Grohe, a „zöld elme” (Financial Times Deutschland) a szaniteripar korát meghaladó gondolkodójává válik a környezetvédelem és fenntarthatóság területén. Éppoly vehemensen szorgalmazza a víz- és energiatakarékos termékeket, mint a környezet és az erőforrások védelmét a gyártásban.
Az esőztető készüléktől a digitálisan vezérelt XXL zuhanyélvezetig: a fekete-erdői ötletgyárból származó találmányok már 1901 óta meghatározzák a világ fürdőszobáinak belvilágát. A Hansgrohe-nél kifejlesztett és tervezett számos termék, koncepció és megoldás új impulzusokat adott a nemzetközi szaniteriparnak. Néhányuk fürdőszoba-, sőt talán kultúrtörténetet is írt. Egy ilyen hosszú sikertörténet kötelezi, és egyben arra sarkallja a Hansgrohét, hogy mindig egy lépéssel előrébb járjanak.
A Hansgrohe felnőtt innovációs kultúrára tekinthet vissza. A fejlesztési idők és innovációs ciklusok egyre rövidülnek: manapság az első ötlettől a kész termékig már csak 12 – 18 hónap telik el.
Legyen szó az International Forum Design kitüntetésről, az Axia vagy Focus Green Award díjról, a vállalat számtalan díjat nyert el, a kitűnő termékdizájnért, a környezetbarát technológiákért vagy az innovációs erőért.
A Hansgrohe számára a „Made in Germany” mindig is a siker receptje volt. A Hansgrohe termékek kerek 80 százalékát Németországban gyártják hat gyáregységben a Fekete-erdőben. A csaptelep- és zuhanygyártó a világ minden kontinensén kereken 130 országba szállít, a forgalom közel 80 százalékát a külföldi értékesítés teszi ki. A vállalat következetes minőségbiztosításával tartja magát az ígérethez. Több mint 110 éve magától értetődő dolog, hogy a fekete-erdői fürdőszobai profi kizárólag magas minőségű anyagokat használ, fenntartható módon végzi a gyártást, innovatívan gondolkodik és jövőbe mutató kutatásokat folytat. Elvégre a Hansgrohe mindenek fölé helyezi ügyfelei és dolgozói biztonságát, egészségét és jó közérzetét.
Annak érdekében, hogy lehetőleg az összes márkás termékek formája és működése tökéletes legyen, a Hansgrohe a nulla hiba elve alapján gondolkodik és cselekszik. A vállalatnál ezért MINDENKI felelős. Ezért minden szakmunkást, alkalmazottat és szervizmunkatársat a lehető legjobb módon képeznek ki és tovább.

Termékek:

Hansgrohe PuraVida család