Mapei

mapei | csempevilág
1991. szeptember 1-jén jött létre az építőipari segédanyagokat gyártó- és forgalmazó Mapei Kft. az osztrák Mapei GmbH. alapításában. A székhely már akkor is Budaörsön volt. 2000-re a cég az olasz anyavállalathoz, a Mapei S.p.A.-hoz tartozott, mint magyar leányvállalat.
2002 ősze szintén kiemelkedő időszak a Mapei Kft. életében: 1 milliárd forintos beruházással megépült a sóskúti szárazhabarcs-keverő gyár. A település kedvező földrajzi helyzete és kvarchomokja – ami az itt gyártott termékek alapvető nyersanyaga – kiváló minőséget biztosít. Éves szinten több mint, 93 000 tonna terméket állítanak elő a sóskúti gyárban.
A sóskúti gyár első ütemben hidegburkolati ragasztóanyagokat kezdett gyártani, amit a következő években aljzatkiegyenlítőkkel és további ragasztóhabarcsokkal, esztrichekkel bővítettek ki.
A gyár nem csak a hazai ragasztópiac igényét szolgálja ki, hanem bérgyártással is foglalkozik és a környező országokba is szállít. A gyár megépítésével sikerült hatékonyabbá tenni a logisztikai szolgáltatást, így a beérkező megrendeléseket 24-48 órán belül teljesítik a budapesti kereskedő partnerekhez, míg a vidéki partnereket 48-72 órán belül kiszolgálják.
A sikeres és dinamikus növekedést a cég kereskedelmi stratégiájának köszönheti, melynek középpontjában a vevők és a vevői igények állnak.
A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. A Mapei termékek ugyanis az otthonunkban mindenhol megtalálhatóak, a padló alatt, a betonpillérekben és a történelmi épületek homlokzatain is. Gyakran láthatatlanok és a szem elől rejtve maradnak, ugyanakkor elválaszthatatlanok azoktól az elemektől, amelyek a kötőerősségüknek köszönhetően tartoznak össze. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nem csak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik, és arra buzdítják a szakembereket, tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
Kiemelt fontosságot tulajdonítanak a szakemberképzésnek, hiszen a jó minőségű termék csak egyik része a sikernek, sok múlik az azt felhasználó szakembereken is, ezért folyamatosan szerveznek különböző szakmai képzéseket, kihelyezett formában is, a kereskedő partnereink üzleteiben, telephelyein.
Mapei Kft azon dolgozik, hogy partnereik, valamint az általuk kiszolgált vásárlók egészség és környezettudatosan fejlesztett termékeik és szolgáltatásik felhasználásával megvalósíthassák a megálmodott épületeiket, otthonaikat. Ezáltal hosszútávon egészséges és sikeres, boldog és gondtalan életet élhessenek.


<<< vissza a márkákhoz